Visie op zorg

Wij begeleiden wekelijks ongeveer 60 mensen met verschillende achtergronden en beperkingen. Dagbesteding betekent voor de Mikkelhorst meedoen in de samenleving. Je doet zinvol werk dat bij je past en ertoe doet, net als een ander in de maatschappij. We stemmen de activiteiten af met onze deelnemers, want zij staan centraal. De vraag is: 'wat heb jij nodig om je gewaardeerd en nuttig te voelen?' Daarbij is ons eigen vakmanschap belangrijk. Dit uit zich in kwaliteit van zorg, een nette locatie en een goede (financiële) bedrijfsvoering.  


Wij delen de kernwaarden voor de zorglandbouw van de Federatie Landbouw en Zorg:

  1.  Ik word gezien en gehoord

  2.  Ik hoor erbij en ik doe mee

  3.  Het is op de boerderij net als in het gewone leven

  4.  Ik krijg de kans om te leren

  5.  Ik kan kiezen uit nuttig werk

  6.  Ik beweeg veel op de boerderij

  7.  Er is ruimte en ik kan veel buiten zijn

  8.  Het ritme op de boerderij geeft mij houvast

  9.  We eten samen gezond

Lees ook

Bekijk ook

'Iedereen mag en kan hier zichzelf zijn'

'Iedereen mag en kan hier zichzelf zijn'

“Dat vind ik zo mooi aan De Mikkelhorst. De sfeer is hier goed. Er wordt niet geoordeeld over wat je bent, of waar je vandaan komt. Merkkleding is nie...
Lees verder
Interesse?

Interesse?

Lees verder
Ervaring dagbesteding

'We maken veel grappen en grollen!'

Lizanne (25) houdt van dieren en vindt het heerlijk om de hele dag lekker bezig te zijn. En ze is een harde werker. Drie dagen per week kun je haar vi...
Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.