Visie op zorg

Wij begeleiden wekelijks ongeveer 60 mensen met verschillende achtergronden en beperkingen. Dagbesteding betekent voor de Mikkelhorst meedoen in de samenleving. Je doet zinvol werk dat bij je past en ertoe doet, net als een ander in de maatschappij. We stemmen de activiteiten af met onze deelnemers, want zij staan centraal. De vraag is: 'wat heb jij nodig om je gewaardeerd en nuttig te voelen?' Daarbij is ons eigen vakmanschap belangrijk. Dit uit zich in kwaliteit van zorg, een nette locatie en een goede (financiële) bedrijfsvoering.  


Wij delen de kernwaarden voor de zorglandbouw van de Federatie Landbouw en Zorg:

  1.  Ik word gezien en gehoord

  2.  Ik hoor erbij en ik doe mee

  3.  Het is op de boerderij net als in het gewone leven

  4.  Ik krijg de kans om te leren

  5.  Ik kan kiezen uit nuttig werk

  6.  Ik beweeg veel op de boerderij

  7.  Er is ruimte en ik kan veel buiten zijn

  8.  Het ritme op de boerderij geeft mij houvast

  9.  We eten samen gezond

Bekijk ook

Wat kan ik doen?

Wat kan ik doen?

Bij De Mikkelhorst werk je op een plek die bij jouw kwaliteiten past, ofwel werk naar vermogen.  Samen gaan we op zoek naar werk wat jou in je kracht ...
Lees verder
Ik werk het liefste met de dieren

Ik werk het liefste met de dieren

Sabine is 34 jaar en woont in Haren. Haar hobby's zijn voetbal, paardrijden en…muziek maken. Om wat meer over haar en het werk bij de Mikkelhorst te w...
Lees verder
Visie op zorg

Visie op zorg

Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.