Wat kan ik doen?

Bij De Mikkelhorst werk je op een plek die bij jouw kwaliteiten past, ofwel werk naar vermogen.  Dat betekent dat we zoeken naar werk dat jou in je kracht zet binnen de mogelijkheden die jijzelf en onze locatie bieden. Dat kan zijn op een of meer van de volgende plekken:


Atelier

Als jij van creatieve bezigheden houdt, zoals schilderen, tekenen, boetseren dan kan je in ons atelier terecht.


Tuin 

Hier zaaien, kweken, telen en oogsten we groente, fruit en kruiden. We doen bodemonderhoud, snoeiwerk en terreinonderhoud. Ook de houtkloverij valt onder de tuin. Hier kloven en stapelen we vers hout en vullen we de houtkar voor verkoop.


Werkplaats

In onze werkplaats worden producten gemaakt voor de verkoop, zoals vogelhuisjes of broodplanken. Ook voeren we vanuit de werkplaats diverse technische klussen uit voor kleine reparaties aan het gebouw of het terrein. 


Landwinkel

In onze winkel ontvangen we producten van de leverancier. Die worden door ons geprijsd, waarna we ze in de schappen plaatsen. Klanten rekenen bij de kassa af en op verzoek pakken we cadeaus mooi in.


Keuken

Hou je van koken en bakken? In de keuken bereid je de lunch van je collega's en onze bezoekers. Je maakt gerechten van onze eenvoudige kaart en gebak. Ook help je met de afwas en maak je na afloop de keuken weer schoon.


Theeschenkerij

Achter de bar van de theeschenkerij bereid je koffie, thee of fris voor onze klanten.  Op deze plek werk je vaak in combinatie met de keuken of winkel. 


Receptie

Bij onze receptie worden onze bezoekers ontvangen. Ook doe je licht administratief werk, neem je telefoontjes aan en verbind je deze door. 


Kinderboerderij 

Hou je van dieren? Op de kinderboerderij verzorgen en voeren we de dieren. Ook maak je de hokken schoon en breng of haal je de dieren naar de weide.  
Lees ook

Bekijk ook

Voor wie?

Voor wie?

Bij zorgboerderij de Mikkelhorst werken mensen met een beperking of een specifieke hulpvraag samen, op een veilige werkplek. Je doet werk naar vermoge...
Lees verder
Financiering

Financiering

Wanneer je gaat werken als deelnemer aan de dagbesteding bij De Mikkelhorst heb je een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of...
Lees verder
Ervaring dagbesteding

'We maken veel grappen en grollen!'

Lizanne (25) houdt van dieren en vindt het heerlijk om de hele dag lekker bezig te zijn. En ze is een harde werker. Drie dagen per week kun je haar vi...
Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.