• Home
  • Vrijwilliger worden

Vrijwilligers

Op onze unieke zorgboerderij werken mensen met een beperking of specifieke hulpvraag samen met hun betrokken begeleiders en vrijwilligers.


Vrijwilligers vinden het bij De Mikkelhorst prettig, mooi, positief én er is veel te doen. Bij De Mikkelhorst werken ongeveer 75 vrijwilligers. Zij werken bijvoorbeeld op de tuin, onderhouden het pand, helpen in de landwinkel, acher de receptie en in het weekend verzorgen vrijwilligers de dieren. In 2018 wonnen wij de Provinciale Vrijwilligersprijs! Wij zijn dan ook erg trots op al onze vrijwilligers en waarderen hun inzet enorm!


Meer informatie over deze vacatures kun je vinden op de vacaturebank van Link050 of neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 316 8840.


De Mikkelhorst zoekt chauffeurs

Voor deze vacature zijn we op zoek naar een vrijwilliger die zich goed kan redden in het verkeer en affiniteit heeft met onze doelgroep. ’s Ochtends haal je onze deelnemers thuis op en aan het einde van de dag breng je ze veilig weer thuis. 

We zoeken meerdere chauffeurs voor diverse ritten op maandag t/m vrijdag.  De breng/haal rondes rijden we rond: 8.00u, 12:15u en 15:30u. 

Wanneer je 4 of meer diensten per week rijdt, bieden wij de mogelijkheid tot uitkering van een vrijwilligersvergoeding van €100,- per maand.


Vrijwilliger bij De Zwammerij
Wij zoeken voor onze werkgroep Tuin een vrijwilliger die wil helpen bij het kweken en verwerken van de oesterzwammen. Ongeveer een jaar geleden zijn we gestart onze ‘Zwammerij’ en na wat oefenen en stuntelen gaat het nu heel erg goed met de kweek. Zo goed zelfs dat we wel wat hulp kunnen gebruiken. Het werk bestaat uit het mengen van de koffieprut en de broed, het vullen en ophangen van de zakken en het plukken van de zwammen in de donkere ruimte. Daarna worden de oesterzwammen verkocht in de winkel. Je werk hierbij samen met onze deelnemers.

Vrijwilliger Creatief voor ons atelier

In ons atelier bieden we dagbesteding voor mensen die van creatieve bezigheden houden. Tekenen, schilderen, haken, breien, plakken, knippen en kaarsenmaken horen o.a. tot de dingen die we doen. Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om in deze groep de Begeleider te ondersteunen en ondertussen creatief bezig te zijn. Je werk hierbij samen met onze deelnemers.


De Mikkelhorst zoekt een keukenassistent 

Voor ondersteuning in de keuken zoeken wij een enthousiaste keuken assistent. Je voert een halve dag per week diverse werkzaamheden uit in onze horecakeuken zoals assisteren bij het koken, ingrediënten en materialen verzamelen en eenvoudige lunchgerechten bereiden. Je werkt nauw samen met de zorgbegeleider en onze deelnemers aan de dagbesteding. Je werk hierbij samen met onze deelnemers.


De Mikkelhorst zoekt vrijwilligers voor de Landwinkel 

Voor deze vacature zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om ons winkelteam te versterken. Je werkt in onze Landwinkel/Theeschenkerij. Je verricht simpele kassawerkzaamheden, houdt de winkel netjes en zet koffie en thee voor de klanten. Onze winkelvrijwilligers zijn tevens gastvrouw/heer en daarom is het belangrijk dat je een positief en sociaal karakter hebt. Wij zoeken vrijwilligers die zich minimaal 1 keer per maand op zaterdagmiddag of 1 keer per week op ma/di/woe/do/vr willen inzetten. Je mag je ook als duo aanmelden.


De Mikkelhorst zoekt tuinliefhebbers

Voor deze vacature zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om samen met andere vrijwilligers onze prachtige bloempluktuin te onderhouden. Je hebt verstand van tuinieren en je bent een vrolijk en pro-actief persoon. Naast onze enthousiaste vrijwilligers werk je samen met onze vakspecialist en deelnemers op de tuin. Met elkaar zorg je ervoor dat ons publiek in de zomermaanden volop boeketten kan plukken in onze weelderige pluktuin. De pluktuinvrijwilligers werken samen op de dinsdagochtend (en het kan eventueel ook zelfstandig op een andere ochtend, in overleg). 


Kijk eens bij de vacatures of er iets voor jou bij zit, of stuur een mail met je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Lees ook

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.