Projecten

Wensen 2024

- Speeltrekkers voor de speeltuin - Paard - Rolstoelvriendelijke picknickbank - Boombankje bij de waterbaan - Nieuwe/opknappen waterbaan - Inrichting speelcirkel samenspeelplaats - Zandbak accessoires: schepjes en emmertjes e.a. - Informatie/educatieborden voor kinderboerderij -Nieuw hek voor de ezelweide -Draaibank voor de houtwerkplaats - Volière kinderboerderij - Snoeischaren.

Paasspeurtocht 2024

Ook dit jaar stellen wij weer een bedrag beschikbaar voor de Paasspeurtocht. Tijdens deze speurtocht gaan kinderen op zoek naar vrolijke eieren met letters die samen een zin vormen. Een gezellig uitje voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s. De eieren zijn versierd en verstopt door deelnemers van zorgboerderij De Mikkelhorst.

Vriendenactie 2024

Regelmatig kunt u profiteren van een vriendenactie. Deze maand is koffie of thee met cake onze 'Vriend van de Mikkelhorst' actie. Samen voor 3,50.

Loungeset 2023

Een loungset is een fijne toevoeging aan ons terras. Nu kunnen klanten heerlijk ontspannen genieten op ons zonnige voorterrein.

Schommelnest 2023

Een schommelnest kan niet missen in een speeltuin. Om veilig in te schommelen voor kinderen met en zonder beperking

Geitenbult 2023

De geiten vinden het fijn om een beschutte plek te hebben in de winter en zomer. We hebben met een bijdrage van De Vrienden een mooie geitenbult kunnen creëren waaronder ze kunnen schuilen tegen weer, wind en zon.

Parasols 2023

We hebben een erg zonnig voorterrein. Dit is natuurlijk heerlijk maar kan ook erg warm zijn in de zomer. Daarom hebben we een aantal nieuwe parasols aangeschaft om onze bezoekers een lekker plekje in de schaduw te kunnen bieden.

Picknickbanken 2023

De oude picknickbanken waren aan vernieuwing toe. We hadden een wens voor twee grote nieuwe picknickbanken voor het voorterrein om bezoekers nog een lekkere plek te bieden op ons terras.

Vriezer 2023

De vriezer in de winkel was erg groot en oud, waardoor niet energiezuinig. We hebben een nieuw model aangeschaft die veel zuiniger en ook nog veel mooier is. Voor de verkoop van (H)eerlijk vlees uit de Lanwinkel.

Horeca schorten 2023

We hebben voor de keukenmedewerker schorten met ons logo aangeschaft. Fijn voor de herkenbaarheid en zo houden we onze eigen kleding netjes.

Zandbak 2023

Onze wens op het nieuwe voorterrein was een nieuwe grote zandbak. Deze zandbak sluit aan op het terras. Hierdoor kunnen ouders lekker op het terras zitten, maar dichtbij hun kids die in de zandbak spelen.

Terrasstoelen en regaalwagen 2022

Er zijn nieuwe terrasstoelen en een regaalwagen voor dienbladen aangeschaft. De terrasstoelen zijn onderhoudsvrij. De regaalwagen gaan ons helpen bij het brengen van de afwas naar de keuken.

Zwammerij 2022

Met veel inzet is een bestaande ruimte omgetoverd naar een oesterkwekerij, de Zwammerij! Eerste doel is verse verkoop op De Mikkelhorst en op verzoek kweken voor klanten (restaurants en cateraars).

Industriestofzuiger en gereedschap houtwerkplaats 2022

Met goed gereedschap en een industriestofzuiger in de werkplaats kunnen we veilig werken aan onze vogelhuisjes en andere mooie klussen.

Spoelruimte kinderberderij 2022

De spoelruimte voor de kinderboerderij is vernieuwd. Een mooie ruimte waar we ons wekmateriaal kunnen schoonmaken en water kunenn halen voor de dieren.

Bus voor groepsvervoer 2021

Onze deelnemers worden vervoerd in onze bus. De oude was aan vervanging toe en we hebben een mooie nieuwe (tweedehands) bus kunnen vinden.

Kaarsenmakerij 2021

We zochten een leuke bezigheid voor de tuinclub in de winter. Een kaarsenmaakset blijkt een mooie geschenk te zijn voor veel deelnemers. Lekker met de handen werken, maar wel binnen.

Theeschenkerij 2021

De theeschenkerij in een nieuw jasje gestoken. Een bar is gemaakt en er zijn nieuwe tafels geplaatst en een speelhoekje voor de kinderen. Ook voor een lekkere lunch kunt u bij De Mikkelhorst terecht. De deelnemers hebben een nieuwe menukaart samengesteld met gerechten die door hen worden gemaakt en geserveerd.

Bekijk ook

Projecten

Met de bijdragen van de Vrienden van de Mikkelhorst kan De Mikkelhorst in stand blijven en zich blijven ontwikkelen. Dit doen we door de Zorgboerderij...
Lees verder

Contact

Lees verder

Over de stichting

De Stichting Vrienden van de Mikkelhorst is opgericht in 2019. De stichting zet zich in om voorzieningen te realiseren die een positieve invloed hebbe...
Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.