Financiering

Wanneer je wilt werken als deelnemer aan de dagbesteding bij De Mikkelhorst heb je een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of de gemeente bij jou in de buurt. Een werkplek kan op verschillende manieren gefinancierd worden:


Persoonsgebonden Budget (PgB) 

Op basis van een indicatie voor dagbesteding met ondersteunende begeleiding kan een deelnemer zelf zijn werk-dagbestedingsplek inkopen. In dat geval heeft De Mikkelhorst individuele overeenkomsten met de PgB-houder. 


Via je Gemeente/Wijk- of sociale teams (WMO) 
Je kunt ook bij ons terecht na overleg met het sociaal- en/of wijkteam binnen je gemeente. Het aanvragen van hulp en ondersteuning vanuit de WMO regel je via het Wmo-loket van jouw gemeente. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor uitvoering van de Wmo. 


Zorginstelling 
Soms komen deelnemers bij ons via een andere zorginstelling of woonlocatie. Dat kan een zorginstelling zijn waarmee De Mikkelhorst al samenwerkt, maar dat hoeft niet. Wij stemmen dan met deze zorginstelling de financiering af. 


Op de website https://www.zorgwijzer.nl kun je veel informatie vinden over de financiering van zorg en de mogelijkheden voor jou. 

Lees ook

Bekijk ook

'Iedereen mag en kan hier zichzelf zijn'

'Iedereen mag en kan hier zichzelf zijn'

“Dat vind ik zo mooi aan De Mikkelhorst. De sfeer is hier goed. Er wordt niet geoordeeld over wat je bent, of waar je vandaan komt. Merkkleding is nie...
Lees verder
Visie op zorg

Visie op zorg

Lees verder
Ervaring dagbesteding

'We maken veel grappen en grollen!'

Lizanne (25) houdt van dieren en vindt het heerlijk om de hele dag lekker bezig te zijn. En ze is een harde werker. Drie dagen per week kun je haar vi...
Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.