Financiering

Wanneer je wilt werken als deelnemer aan de dagbesteding bij De Mikkelhorst heb je een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of de gemeente bij jou in de buurt. Een werkplek kan op verschillende manieren gefinancierd worden:


Persoonsgebonden Budget (PgB) 

Op basis van een indicatie voor dagbesteding met ondersteunende begeleiding kan een deelnemer zelf zijn werk-dagbestedingsplek inkopen. In dat geval heeft De Mikkelhorst individuele overeenkomsten met de PgB-houder. 


Via je Gemeente/Wijk- of sociale teams (WMO) 
Je kunt ook bij ons terecht na overleg met het sociaal- en/of wijkteam binnen je gemeente. Het aanvragen van hulp en ondersteuning vanuit de WMO regel je via het Wmo-loket van jouw gemeente. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor uitvoering van de Wmo. 


Zorginstelling 
Soms komen deelnemers bij ons via een andere zorginstelling of woonlocatie. Dat kan een zorginstelling zijn waarmee De Mikkelhorst al samenwerkt, maar dat hoeft niet. Wij stemmen dan met deze zorginstelling de financiering af. 


Op de website https://www.zorgwijzer.nl kun je veel informatie vinden over de financiering van zorg en de mogelijkheden voor jou. 

Bekijk ook

Visie op zorg

Visie op zorg

Lees verder
Ik werk het liefste met de dieren

Ik werk het liefste met de dieren

Sabine is 34 jaar en woont in Haren. Haar hobby's zijn voetbal, paardrijden en…muziek maken. Om wat meer over haar en het werk bij de Mikkelhorst te w...
Lees verder
Overal lekker mee helpen

Overal lekker mee helpen

Corry werkt al 20 jaar als vrijwilliger bij De Mikkelhorst. Ze werd geïnterviewd over haar werk door Tim.
Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.