Tekstgrootte

  • T  T  T  

Veilige website

Deze website en dus ook alle aanwezige contactformulieren erop zijn beveiligd middels het https:// en het hsts-protocol!

Wilt u de Mikkelhorst steunen?

Word ook Mikkelfan!

>> Meld u hier aan!


Welkom

Welkom bij Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst! We zijn gelegen aan de rand van het groene Haren in de wijk Oosterhaar. Het is het een prachtige plek om te bezoeken of om te werken. Er is een kinderboerderij, tuinderij, theeschenkerij, houtkloverij en een winkel voor streekprodukten. Tijdens openingsuren is het terrein vrij toegankelijk.

Zorg

De Mikkelhorst biedt professionele dagbesteding voor mensen die dit nodig hebben in een veilige en positieve omgeving. Zo ontstaat rust, ruimte en structuur voor bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking (al of niet in combinatie met een fysieke beperking) of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten. Ben je toe aan meer uitdaging dan kun je deel nemen aan meer extern gerichte projecten.

Duurzaamheid

De Mikkelhorst streeft als ecologische zorgboerderij naar harmonie met natuur en omgeving. Zo verkopen we in onze winkel produkten uit eigen tuin en eigen streek, en produceren we energie middels zonnepanelen op het dak van ons gebouw.

Adres

Klaverlaan 37
9753 BZ Haren
tel. 050 3168840


 

Openingstijden

ma. 13:30 - 17:00
di. 09:00 - 17:00
wo. 09:00 - 17:00
do. 09:00 - 17:00
vr. 09:00 - 17:00
za. 13:30 - 17:00
wij zijn nu gesloten

zondag en in de avonduren gesloten (behalve op reservering/alleen verhuur ruimtes voor b.v. familiefeestjes/kinderpartijtjes en vergaderingen)


Mikkelhorst & sociale media

Onze pluktuin staat vól met lekkers en moois!

Op dit moment in onze pluktuin te koop;

Krulsla, tuinbonen, spekbonen, sperziebonen, prei, zomerwortelen. En overheerlijke gele pruimen en frambozen!

Ook onze bloementuin staat volop in bloei. Voor zowel de groente-/fruit- als de bloementuin geldt dat u een mandje/bakje bij de kassa kunt halen en dat in de tuin kunt vullen, waarna u bij de kassa terugkeert om te betalen. Zoals u ziet op de foto, wijst ons tuinteam u graag de weg!

 

 

 

Eieren Mikkelhorst veilig

In de media is veel ophef ontstaan over de besmetting van eieren met de gevaarlijke stof fipronil.

De Mikkelhorst verkoopt eieren van eigen kippen en ingekochte eieren. Bij de bestrijding van luizen en mijten gebruiken wij middelen die geen fipronil bevatten. Ook onze leverancier gebruikt veilige bestrijdingsmethoden.

Graag wijzen wij u op onderstaande verklaring van onze leverancier;

Goedendag,

Vandaag staat met grote koppen in de krant ; eieren vergiftigd met fipronil. Er zullen vast vragen komen van u en uw klanten over onze eieren. Wij hebben dit middel nooit gebruikt. Als 1 keer per jaar de stal leeg staat wordt bij ons de stal 1 week verhit tot 70 graden. Daardoor gaan de bloedluizen en de eitjes dood.

Met vriendelijke groet, Wilma en Frank Wegdam

 

 

Augustus oogstmaand; veel plukvoordeel!

Augustus oogstmaand; veel plukvoordeel!

Onze tuin staat in volle bloei en het is nu tijd om te oogsten! We hebben daarbij voor ieder wat in petto! We willen u namelijk graag belonen voor uw loyaliteit! Daarom hebben wij de volgende 2 acties. (meer…)

Dierenspeciaalzaak Ekkelkamp steunt Erum

Dierenspeciaalzaak Ekkelkamp steunt Erum

Een tijdje geleden meldden we het al; onze medewerker Erum van Pelt was, samen met haar moeder, druk doende met de aanschaf van een psychiatrische hulphond. Het geld was nog niet bijeen en via social media deden we een oproep. Jacco van Ham van Dierenspeciaalzaak Ekkelkamp (de Molen) schonk Erum € 200,-. Een mooi gebaar! Inmiddels is hulphond Blue gearriveerd. Hij mocht mee naar Ekkelkamp!

Werkbegeleider voor (fietsen)werkplaats gezocht!

Werkbegeleider voor (fietsen)werkplaats gezocht!

Het blijkt een erg leuke activiteit voor onze deelnemers te zijn; het demonteren en repareren van oude fietsen. Om het project verder te brengen zoeken we een activiteitenbegeleider met affiniteit met onze doelgroep en met fietstechniek of algemene techniek. Het gaat voorlopig om een werkervaringsplaats voor 2 tot 3 dagen maar betaald werk behoort tot de mogelijkheid! Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar info@mikkelhorst.nl

Nu weer verkrijgbaar; Mikkelhorsthoning uit eigen bijenstal

Nu weer verkrijgbaar; Mikkelhorsthoning uit eigen bijenstal

Ieder jaar zijn we er weer trots op; het feit dat onze bijen, imker en hulpimkers weer hard gewerkt hebben levert weer heerlijke honing uit eigen bijenstal op! Erg smakelijk, voldoet aan normen biologisch en beter voor mensen met allergie. Wil je trouwens ook ingewijd worden in de wereld van de honingbij; neem dan eens contact op met onze imker Arnold ‘t Hart. Hij vertelt je graag meer….

Eetcafe Uniek blij met onze groenten

Eetcafe Uniek blij met onze groenten

 

Ook de Horeca heeft ons aanbod ontdekt. Eetcafe Uniek uit Haren kwam langs met medewerkers en cliënten om zelf groenten en fruit te oogsten. Vers van het land uit eigen dorp,  lekker bereid en aangeboden in een Uniek(e) setting waar ook dagbesteding wordt geboden. Mooier kan het toch niet?


Aan het laden...