Permacultuurtuin

Helemaal rechts achterin de tuin van De Mikkelhorst vind je de permacultuurtuin. Permacultuur is een ontwerpmethode om je tuin en omgeving zo praktisch, efficiënt, natuurlijk en mooi mogelijk in te delen. Met de ontwerpmethode van Permacultuur probeer je een duurzame, eetbare, menselijke omgeving te maken.


Onze permacultuurtuin is in 2015 door een aantal vrijwilligers aangelegd en wordt nog steeds door hen onderhouden. Je vindt hierin veel eetbare-en ecologisch waardevolle vaste planten. Bloemen, blad- en knolgewassen groeien vooraan, struiken en hogere fruit- en notenbomen verder achterin de tuin.


We werken in deze tuin met de natuur mee in plaats van er tegenin. Het bodemleven zorgt voor de grond; vogels, egels en andere dieren helpen plagen te bestrijden en de tuin gezond te houden. Wij mensen sturen in deze tuin maar beperkt bij.


In een goed biologisch evenwicht kan de natuur meer haar eigen gang gaan, maar onderhoud en beheer blijven nodig, alleen al voor een goede oogst.  Met behoud van biodiversiteit als basis ontwikkelt de tuin zich continu verder. Zo is het ieder jaar genieten en blijven we ons verbazen!


Bekijk ook

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes

Lees verder
Maatschappelijk bedrijfsuitje in de natuur

Maatschappelijk bedrijfsuitje

Ben jij op zoek naar een onvergetelijk bedrijfsuitje? En het liefst een teamactiviteit met een maatschappelijke invulling? Dan kun je je bij zorgboerd...
Lees verder
Eerlijk vlees, uit de streek

(H)eerlijk vlees

Wij verkopen ingevroren (h)eerlijk vlees in onze Landwinkel. Eerlijk vlees betekent vlees waar je alles over mag weten. Er wordt op een eerlijke manie...
Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.