Permacultuurtuin

Helemaal rechts achterin de tuin van De Mikkelhorst vind je de permacultuurtuin. Permacultuur is een ontwerpmethode om je tuin en omgeving zo praktisch, efficiënt, natuurlijk en mooi mogelijk in te delen. Met de ontwerpmethode van Permacultuur probeer je een duurzame, eetbare, menselijke omgeving te maken.


Onze permacultuurtuin is in 2015 door een aantal vrijwilligers aangelegd en wordt nog steeds door hen onderhouden. Je vindt hierin veel eetbare-en ecologisch waardevolle vaste planten. Bloemen, blad- en knolgewassen groeien vooraan, struiken en hogere fruit- en notenbomen verder achterin de tuin.


We werken in deze tuin met de natuur mee in plaats van er tegenin. Het bodemleven zorgt voor de grond; vogels, egels en andere dieren helpen plagen te bestrijden en de tuin gezond te houden. Wij mensen sturen in deze tuin maar beperkt bij.


In een goed biologisch evenwicht kan de natuur meer haar eigen gang gaan, maar onderhoud en beheer blijven nodig, alleen al voor een goede oogst.  Met behoud van biodiversiteit als basis ontwikkelt de tuin zich continu verder. Zo is het ieder jaar genieten en blijven we ons verbazen!


Bekijk ook

Kinderfeestje

Aangepast kinderfeestje

Lees verder
Nagels knippen cavia of konijn

Nagels knippen cavia of konijn

Vind jij het eng of lastig om de nageltjes van jouw konijn of cavia te knippen? Het is ook mogelijk om dat door ons te laten doen, want bij De Mikkelh...
Lees verder
Vergaderruimte

Vergaderen en bijeenkomsten

Wil jij een vergadering, workshop of cursus organiseren op een bijzondere lokatie? Op aangewezen tijdstippen kun je hiervoor onze algemene ruimte  of...
Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.