Onze dieren

Catharina het Haflingerpaard is hier al een hele tijd en weet precies hoe alles gaat. Lady is een ontzettend lieve pony die zelfs naast de rolstoel keurig meeloopt. 


De kudde van geiten bestaat uit verschillende rassen. Zo hebben we een Toggenburger, dwergeiten, een Nederlandse Melkgeit en een Nederlandse landgeit. Elk met hun eigen karakter. Je kunt ze bezoeken in de stal maar je mag ook bij ze in de wei.


Ook wonen er twee ezels op de boerderij; Pietertje en Komak. Allebei heerlijk eigenwijs, zoals hoort bij ezels. 


We hebben twee bijzonder mooie bewoners, onze alpaca's Blue en Boy. Dat zijn hele bijzonder rustgevende dieren. Twee keer per jaar worden ze geschoren en hun vacht verkopen we om garen te van te spinnen.


Achter de boerderij staan twee kleine varkens: Flip en Billy, die je soms gezellig met elkaar hoort kletsen en altijd even komen kijken als er iemand langskomt. 

De konijnen in verschillende soorten en maten wonen naast de kippen in een hok waar ze zelf naar buiten en binnen kunnen. 


In de boerderij wonen de cavia’s, we hebben zowel langharige als gladharige cavia’s die je binnen openingstijden lekker kunt aaien in hun bak. 


Er is een groep kippen die net is uitgebreid onder leiding van Harry de haan. De kippen leggen eieren die we verkopen in de winkel of gebruike in de keuken.


Tenslotte wonen er vier poezen bij ons op de boerderij, waarvan vooral Meneer Jansen vaak te vinden is op de boerderij om aangehaald te worden. 

Bekijk ook

Theeschenkerij

Theeschenkerij

In de theeschenkerij of op het terras word je geholpen door het beste personeel dat je je kunt wensen! Onze medewerkers bereiden samen een heerlijke ...
Lees verder
Menukaart lunch

Menukaart

Lees verder
Pluktuin

Pluktuin

In onze tuin kweken wij op ruim twee hectare grond ecologisch geteelde groenten, fruit en kruiden voor verkoop in onze kraam. Ook is er een bloemenplu...
Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.