Onze dieren

Catharina is een Haflinger. Ze is hier al een hele tijd en weet precies hoe alles gaat. Lady is al best oud en ontzettend lief, ze loopt zelfs naast een rolstoel netjes mee. Onze dieren mogen hier dan ook heerlijk oud worden en genieten van alle aandacht.


De kudde van geiten bestaat uit verschillende rassen. Zo hebben we 2 Toggenburgers, 2 dwerggeiten, een Nederlandse melkgeit die erg van knuffelen houdt, een Nubische geit en een bonte geit. Oja, dat geitje met krullen? Sommige mensen zeggen dat het een schaap is, maar eigenlijk is het gewoon een angora geit. 2x per jaar wordt hij geschoren en zijn wol wordt verkocht. Elke geit heeft zijn/haar eigen karakter. Je kunt ze bezoeken in de stal maar je mag ook bij ze in de wei.


Ook wonen er twee ezels op de boerderij; Pietertje en Komak. Allebei heerlijk eigenwijs, zoals hoort bij ezels. 


We hebben twee bijzonder mooie bewoners, onze alpaca's Blue en Chickan. Ze zien er heel zacht uit, maar vinden knuffelen een beetje eng. Ook zij worden elk jaar geschoren en hun vacht verkopen we zodat andere mensen er garen van kunnen spinnen.


Naast de boerderij staan twee kleine varkens: Flip en Billy, die je soms gezellig met elkaar hoort kletsen en altijd even komen kijken als er iemand langskomt. 

De konijnen in verschillende soorten en maten wonen naast de kippen in een hok waar ze zelf naar buiten en binnen kunnen. 


In de boerderij wonen de cavia’s, we hebben zowel langharige als gladharige cavia’s die je binnen openingstijden lekker kunt aaien in hun bak. Helaas vinden ze oppakken niet zo leuk.


We hebben een toom kippen uit Groningen: De Groninger meeuw. Ze zijn grijs met wit en zijn erg bijzonder, omdat dit ras niet veel meer voorkomt. Harry de Haan zorgt goed voor zijn dames. De hennen leggen eieren die we verkopen in de winkel of gebruiken in de keuken.


Tenslotte wonen er drie katten op de boerderij. Ze zijn vaak te vinden rondom en op de boerderij om aangehaald te worden. 


Bekijk ook

De Oosterpolder

De Oosterpolder

De Mikkelhorst grenst aan natuurgebied De Oosterpolder, met een prachtig gevarieerd beekdallandschap waar je heerlijk kunt wandelen.
Lees verder
Online bestellen

Online bestellen

Via onze webshop zijn heel veel leuke pakketten, cadeautjes en streekproducten te bestellen. Veel producten zijn door onze deelnemers zelfgemaakt of i...
Lees verder
Eerlijk vlees, uit de streek

(H)eerlijk vlees

Wij verkopen ingevroren (h)eerlijk vlees in onze Landwinkel. Eerlijk vlees betekent vlees waar je alles over mag weten. Er wordt op een eerlijke manie...
Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.