Geschiedenis

De naam Mikkelhorst is afkomstig van Landgoed De Mickelhorst dat van de 17e tot en met de 19e eeuw in Oosterhaar lag. Onze zorgboerderij ligt in het gebied achter dit landgoed, waar men vroeger volop jaagde en hout sprokkelde. Op de site van Old Go is meer te vinden over de historie van dit gebied.


Later werd op deze plek een water-en rioolzuiveringsinstallatie gebouwd. De betonnen elementen van deze voormalige rioolwater-zuivering zijn bij de bouw van de huidige locatie een aanleiding geweest om op door te bouwen. Toen De Mikkelhorst werd ontworpen werden ze getransformeerd tot elementen met een functie passend bij het veranderde gebruik van het gebied – zo is één van deze betonnen bogen gebruikt als fundament van het speelkasteel. Ons houten hoofdgebouw met het typerende en innovatieve ontwerp van architectenburo Onix, is als project diverse malen in de prijzen gevallen – zoals de Houtprijs 2003.


Momenteel biedt het gebouw onderdak aan het kantoor van zorgboerderij de Mikkelhorst, een winkel, een keuken, een kantine, was- en kleedruimten en een kinderboerderij. Daarnaast zijn er een theeschenkerij en ruimtes voor activiteiten. Op de verdieping ligt de woning van de toezichthouders. Op het terrein kan tijdens openingstijden worden gerecreëerd door buurtbewoners.

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.