Zaterdag 4 oktober (13-17 uur); Oogstdag op de Mikkelhorst!!


Van 27 september tot en met 5 oktober is het de Week van de Smaak, een landelijk initiatief.  

Op zaterdag 4 oktober (13 tot 17.00 uur) kunnen bezoekers van De Mikkelhorst kennis maken met de streekproducten uit eigen tuin en de Landwinkel. Traditioneel worden de pas geoogste druiven van biologische wijngaard De Groene Parel verwerkt. De nieuwe mousserende – en rode biologische wijn is te proeven en te koop voor een speciale introductieprijs.  

In de middag worden de geoogste druiven direct op de Mikkelhorst verwerkt. Hier worden de druiven handmatig “gelezen”: het verwijderen van de over- en onrijpe druiven. Alleen de beste druiven worden verwerkt.

Naast de druivenverwerking is dit jaar de Kookstudio Haren present om het scharrelvlees van de Buitengewone Varkens op een smaakvolle wijze te presenteren. Van 13 tot 14 uur is er live muziek.  

‘s Middags kunnen kinderen aan de slag met het uithollen van pompoen, het vilten van paddenstoelen en zelf ijs maken. Een nieuwe, vrolijke Pipowagen is voor het eerst in gebruik waarbij Freule Carolien van Mikkelhorst tot Smickelhorst en Boer Ben je graag meer vertellen en de wagen laten zien.

Met een heuse Landrover rijd je naar onze Buitenvarkens in de Oosterpolder!

U bent van harte uitgenodigd om te kijken naar de verwerking van de druiven en het proeven van de wijnen en biologische producten van scharrelvlees van de Buitengewone Varkens en de Landwinkel van de Mikkelhorst.

Toegang gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *