Willem Komduur op De Mikkelhorst


Willem Komduur werd in 1943 geboren in Noord-Sleen in Drenthe. Hij woont sinds 1967 in Haren, waar hij als bouwkundige bij de gemeente Haren heeft gewerkt. Tekenen is al vroeg zijn grote hobby, maar na zijn pensionering gaat hij fanatiek schilderen.

Natuur en tuin vormen de grootste inspiratiebron voor Willem Komduur. Zijn schilderijen laten bloemen, bomen en landschapen zien. Vaak maakt hij zijn schilderijen naar foto’s. Bepaalde details daarvan vergroot hij dan  zo, dat ze een eigen leven gaan leiden. Het gaat Willem niet om de precieze weergave, maar om de indruk. Hij geeft er een eigen interpretatie aan. Daarom voegt hij ook weleens wat toe of laat weleens wat weg. Met potlood maakt hij vervolgens een schets op het linnen doek en daarna wordt het onderwerp er met olieverf opgeschilderd.

Willem schildert ook boerderijen en landschappen en dan vooral die van de Drentsche Aa. Soms zijn deze landschappen en boerderijen uit Drenthe in opdracht gemaakt. Op dit moment is hij bezig met een serie van 12 landschappen van de Drentsche Aa op een kleiner formaat (20 x 20 cm.).

Behalve in De Mikkelhorst is het werk van Willem Komduur op dit moment ook te zien in de Hortus en in de etalage van Konings Totaalinstallateurs aan de Rijksstraatweg in Haren.

Het werk van Willem Komduur in De Mikkelhorst is te koop. Bent u geïnteresseerd in een werk van hem, dan kunt u contact met hem opnemen.

Wilt u meer weten over Willem Komduur en zijn werk? Kijk dan ook op www.willemkomduur.nl en kom naar De Mikkelhorst om zijn prachtige werk te bewonderen.

De schilderijen zijn tot dinsdag 30 augustus 2011 te zien in De Mikkelhorst. Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 16.30 uur, zaterdag: 13.30 – 16.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *