Vacatures voor vrijwilligers

Aan de rand van Haren, grenzend aan een prachtig natuurgebied, ligt Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst. Op dit unieke leer-werkbedrijf met dagbesteding werken mensen met een beperking of een specifieke hulpvraag. Zij werken samen met onze betrokken begeleiders en vrijwilligers in een veilige omgeving. Afhankelijk van hun wensen en vaardigheden, vinden zij een fijne werkplek in de tuin, de keuken, de theeschenkerij/ winkel, op de kinderboerderij of in ons kleurrijke atelier. De Mikkelhorst is in 2018 door de Provincie Groningen uitgeroepen tot de beste vrijwilligersorganisatie van de provincie in de categorie Zorg.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

Vrijwilliger Communicatie
Als vrijwilliger communicatie ga je aan de slag met het nieuws vanuit de organisatie. Hiervoor zoek je input en schrijf je berichten voor:
– Facebook en Instagram
– De website
– De nieuwsbrieven
– Persberichten
Daarnaast denk je mee over de publiciteit van onze activiteiten en meld je onze evenementen aan bij online agenda’s.
Lees verder >>>

Vrijwilliger coördinator pluktuin
Voor deze vacature zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om de vrijwilligers in onze prachtige bloempluktuin te coördineren. Je hebt verstand van tuinieren en weet mensen te inspireren. Naast onze enthousiaste vrijwilligers werk je nauw samen met onze vakspecialist op de tuin. Samen maak je een plan en met de vrijwilligers zorg je ervoor dat ons publiek in de zomermaanden volop boeketten kunnen plukken in onze weelderige pluktuin.
Lees verder >>>

Vrijwillig assistent begeleider: Creatief
In 2019 zijn wij gestart met het VAB-traject. VAB staat voor Vrijwillig Assistent Begeleiders. Deze VAB’ers ondersteunen onze zorgprofessionals op een specifieke afdeling, of werkcirkels zoals wij ze noemen. De VAB’ers helpen mee met de begeleiding van onze deelnemers en krijgen daarbij professionele ondersteuning én scholing alsmede een maximale vrijwilligersvergoeding. Door gedegen scholing en ervaring vergroten wij de kansen van onze VAB’ers op de arbeidsmarkt. Op dit moment zijn wij nog op zoek naar een VAB’er voor ons Atelier. Op dinsdagmiddag van 13:00 tot 16:00 en op donderdag van 09:00 tot 16:00 zouden wij je hulp goed kunnen gebruiken.
Lees verder >>>

Winkel vrijwilliger
Voor deze vacature zijn we op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om in onze Landwinkel te werken. Je zal voornamelijk kassawerkzaamheden verrichten maar daarnaast ondersteun je ook onze collega’s in de theeschenkerij, de Landwinkel, de keuken en op het terras. Je bent hèt gezicht van onze Landwinkel en daarom is het belangrijk dat je een vrolijk, enthousiast en sociaal karakter hebt.
Lees verder>>>

Vrijwilliger chauffeur
Voor deze vacature zijn we op zoek naar een ervaren chauffeur die affiniteit heeft met onze doelgroep. Gedurende 3 momenten op de dag breng je onze deelnemers van hun woonlocatie naar de Mikkelhorst en weer terug.
Lees verder >>>

Mocht je je op een andere manier in willen zetten voor onze organisatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Inzet van vrijwilligers helpt niet alleen bij de integratie van onze deelnemers in de maatschappij – ook jij kunt er veel van leren.

Hebben wij je enthousiast gemaakt?
Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Fafany Koopmans via ln.ts1555658399rohle1555658399kkim@1555658399snamp1555658399ook.f1555658399 of bel naar 050-3168840 of vul hieronder je gegevens in en vertel wat je zou kunnen doen.

reCAPTCHA is required.