Vertrek Visio bij De Mikkelhorst


Hieronder onze officiele reactie. Wij kunnen niet anders dan het besluit van Visio respecteren. Belangrijk is dat wij blijven geloven in onze eigen kracht. Juist in deze tijden hebben niet alleen mensen maar ook organisaties behoefte aan positiviteit! In de afgelopen jaren hebben we gewerkt aan versteviging van ons eigen fundament juist om dit soort gebeurtenissen op te vangen.

Officiele reactie bestuur Mikkelhorst nav besluit Visio

Mikkelhorst voorbereid op veranderingen

De Mikkelhorst ondervindt de gevolgen van het besluit van de Koninklijke Visio Noord Nederland. Medio januari heeft Koninklijke Visio Noord Nederland, partner van het eerste uur, besloten om de cliënten, die nu in Haren wonen en werken bij de Mikkelhorst, te verhuizen. De continuïteit van De Mikkelhorst als zelfstandige onderneming, loopt door het besluit van Koninklijke Visio echter geen gevaar.

We zijn door Visio tijdig geïnformeerd over de veranderingen en kunnen daardoor inspelen op de verschuiving die dit besluit geeft. Concreet betekent het besluit van Visio  dat Visio-cliëntmedewerkers en Visio werkbegeleiders, die nu nog werkzaam zijn binnen onze organisatie, vanaf 2014 gefaseerd zullen verhuizen naar de eigen woon- en dagbestedingslocaties van Visio in Vries.

Al geruime tijd zijn er gesprekken met de gemeente over de wijze waarop de gemeente binnen de veranderingen in de zorg en werk, gebruik kan maken van de Mikkelhorst als aantrekkelijke voorziening. Onze huidige activiteiten op het gebied van werken, leren, recreëren en arbeidsmatige dagbesteding zullen dan ook gewoon worden gecontinueerd.

Door goed in te spelen op nieuwe ontwikkelingen binnen zorg en welzijn en op de vraag vanuit de maatschappij naar werk- en participatiemogelijkheden verwachten wij verder door te groeien naar een gezonde sociale onderneming met aandacht voor de mens.

Bestuur Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *