Peren wecken met Alma


PEREN WECKEN MET ALMA

Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst organiseert in de Week van de Smaak op maandagavond 29 september a.s. een workshop peren wecken door Alma Dassen van Inmakenenzo.nl.

Wie is Alma Dassen

Alma is sinds een paar jaar bezig om het wecken en inmaken weer op de kaart te zetten. Zij weckt eigen verbouwde groenten en daarnaast diverse fruitsoorten. Bijna wekelijks staat zij op een van de Groninger Streek(producten)markten en verkoopt daar haar huisgemaakte chutney’s en veelal van eigen geteelde groenten diverse inmaak in zoetzuur en geweckte producten. Verder heeft ze diverse kruiden en specerijen tot krentjebrij aan toe.  Ook kunt u bij haar terecht voor glazen (jam)potten, het zelf zuurkool  maken en alles op het gebied van wecken.

Workshop peren wecken

Tijdens de workshop worden er stoofperen en handperen geweckt. U gaat zelf aan de gang en leert zo alle handelingen en weetjes die te maken hebben met het weckproces: van het peren schillen tot en met de weckpotten  uit de weckketel halen. 

Locatie

In de keuken van Zorgboerderij De Mikkelhorst , Klaverlaan 37, 9753 BZ Haren wordt de workshop gehouden op maandagavond 29 september 2014 van 19.00 tot ca. 22.00 uur.

Opgave

U kunt zich opgeven bij De Mikkelhorst, E-mail: of telefoon: 050-316 88 40 of bij Alma Dassen E-mail: of telefoon: 06-23 58 12 21. Ook voor extra informatie kunt u bij Alma terecht. Er is ruimte voor minimaal 4 personen en maximaal 6 personen. Bij meer personen kan er  een extra workshop worden gepland.

Kosten

De kosten  om deel  te nemen aan de workshop peren  wecken bedraagt € 38,50 per persoon, dit is inclusief koffie /thee met wat lekkers. Van het eindresultaat  krijgt u een weckpot stoofperen en een weckpot caramelperen, deze kunt u op de Oogstdag van De Mikkelhorst, zaterdag 4 oktober 2014 ophalen. Na afloop van de workshop krijgt u tevens de recepten mee naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *