Op zoek voor een jeugdlintje….


Wie verdient een jeugdlintje?

De gemeente Haren is trots op haar jonge inwoners die zich inzetten voor anderen. Jongeren kunnen daarom weer genomineerd worden voor het Jeugdlintje: een gemeentelijke onderscheiding die is bedoeld voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor anderen of een bijzondere prestatie hebben geleverd. Jongeren van 6 tot en met 18 jaar komen in aanmerking door een enorme inzet te tonen voor bijvoorbeeld mensen in hun omgeving of de natuur. Eenmalige bijzondere activiteiten kunnen ook worden beloond.

Het jeugdlintje van Haren was de eerste in de noordelijke provincies en werd in 2010 voor het eerst uitgereikt. De onderscheiding ging dat jaar naar Leonie Zuidersma voor haar inzet bij ANGO Zwemmen, een zwemclub voor enkel- en meervoudig gehandicapten.

Iedereen kan het hele jaar door een kandidaat aanmelden via een aanmeldingsformulier op de website van de gemeente Haren (http://www.haren.nl/index.php?mediumid=25&pagid=299&stukid=4989)  Een jury (waaronder de burgemeester van Haren Bertus Fennema en Leonie Zuidersma) bepaalt wie het jeugdlintje krijgt.

Ook dit jaar vindt de uitreiking plaats op 20 november, “De dag van de rechten van het kind”.

Meer informatie? Bel dan met het bestuurssecretariaat van de gemeente, telefoonnummer 050-53 39 911.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *