Op werkbezoek Terra college Groningen


We werden ontvangen door Edwin, vakdocent dierverzorging. Edwin kennen wij als stage begeleider van leerlingen die bij ons hebben gewerkt (praktijkonderwijs op de kinderboerderij).

Edwin gaf ons een rondleiding langs de vele dieren zoals: muizen, ratten cavia’s, konijnen, schildpadden, geiten, honden, vogels, vogelspinnen en reptielen zoals slangen. Edwin liet zien hoe je dieren moet hanteren (oppakken) en fixeren (vasthouden om bv de nagels te knippen bij een konijn). De cliënten mochten dieren aaien maar ook vasthouden, ratten die best lief zijn en heerlijk in je nek kunnen zitten. In het lokaal van de reptielen (slangen) en spinnen en kameleons, gingen we eerst goed de handen wassen voordat we de slangen mochten dragen, er was zelfs iemand die had de slang als een sjawl om. Later mochten de mensen die dat wilden een grote vogelspin op de hand houden, de spin kroop dan voorzichtig over de hand wat erg vreemd aanvoelde. Je mocht niet blazen op de spin want dan zou de spin wegrennen. Veel cliënten hebben dit aangedurfd!

Na alles gezien te hebben bedankten we Edwin met kadootjes van de Mikkelhorst en met een blij gevoel  van wat durf ik veel! ging de reis terug naar de Mikkelhorst, we gaan dit soort reisjes zeker vaker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *