Zo rot als een Mispel

' Wat geweldig dat jullie mispels hebben!', zei een heer op leeftijd deze week tegen ons. Ik kende alleen de uitdrukking 'Zo rot als een mispel', maar wist niet dat het dit kleine, harde vruchtje was.


Meneer vertelde dat de mispel een beetje 'rot' (zacht bruin) moet zijn wil je hem kunnen eten, vandaar de uitdrukking Zo rot als een mispel. Dit is meestal pas nadat er een nachtje vorst overheen is geweest. De vrucht is dan lekker zacht.


Hij zou ze een paar weken op zolder bewaren. Pure nostalgie voor hem, en wij weer iets nieuws geleerd!


Lees ook

Kerstbomen te koop in Haren

Kerstbomen verkoop

Onze kerstboomverkoop start dit jaar op maandag 6 december. Kan jij nog wel zo lang wachten? Wij bijna niet...Wij zijn dan ook al begonnen met kerstsf...
Lees verder
Heel Haren Bakt!

Heel Haren Bakt!

Lees verder
Pepernotentaart

Pepernotentaart

Marianne is een stagiaire waar wij altijd heel blij van worden! Ze kan namelijk heerlijk koken en bakken. Samen met Jack heeft ze deze geweldige peper...
Lees verder

Steun de Mikkelhorst

Doneren

Met een eenmalige gift kun je De Mikkelhorst steunen in het bereiken van onze doelen op het gebied van zorg, samenleving en natuur.

Vriend worden

Wil jij je langer aan de Mikkelhorst verbinden? Word dan Vriend van de Mikkelhorst en ontvang een Vriendenpas, updates en leuke acties vanuit De Mikkelhorst.