Natuurlijk tuinieren in 3 avonden


Tijdens de eerste cursusavond maakt u kennis met de grondbeginselen van ‘natuurlijk tuinieren’ en hoort u hoe de juiste bodembewerking zorgt voor een optimaal resultaat bovengronds. U leert alles over bijvoorbeeld verschillende grondsoorten, zuurgraad, bemesting en organische stof.

De tweede avond wordt geheel besteed aan het voorkomen van ziekten en plagen en, mocht het onverhoopt toch uit de hand lopen, de meest natuurlijke wijze waarop ziekten en plagen kunnen worden bestreden met bijvoorbeeld natuurlijke vijanden, huis- tuin- en keukenmiddelen en ecologische gewasbeschermingsmiddelen, verkrijgbaar in tuincentra.

De derde avond hoort u alles over het onderhoud van de tuin, d.w.z. hoe de tuin te bemesten, te bekalken en hoe bijvoorbeeld een rozenstruik te snoeien. Ook wordt aandacht besteed aan het composteren van uw groen- en tuinafval en de aanschaf en onderhoud van het juiste tuingereedschap.

En ja, tijdens een heuse praktijkochtend kunt u onderbegeleiding van de docent uw vaardigheden toetsen door met medecursisten samen in een tuin in de omgeving aan de slag te gaan.

Uw docent is Andries Pol. Hij heeft een eigen hoveniersbedrijf in Westerbork ( www.tuinontwerp-advies.nl ) en jarenlange ervaring met duurzaam tuinieren.

De cursusdata zijn:

–         Theorie: 3 maandagavonden (31 januari en 7 en 14 februari)

–         Praktijk: 1 zaterdagochtend (5 maart)

Locatie: Zorgboerderij De Mikkelhorst te Haren, Klaverlaan 37, 9753 BZ, Haren, www.mikkelhorst.nl

De kosten bedragen slechts 79,- Euro. Opgave kan door een mail te sturen naar of

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *