Meimarkt 23 mei


Mei- en streekmarkt op Harense zorgboerderij

Thema  ‘De Mikkelhorst in beweging’

Het is weer half mei en dus kijken veel inwoners van Haren en omstreken uit naar de traditionele  Meimarkt op zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren.

Dit jaar staat de markt in het teken van ‘beweging’. Het thema sluit aan bij de grote sportieve evenementen die dit voorjaar zullen plaatsvinden terwijl het ook aan geeft dat de zorgboerderij volop in beweging is. Voor kinderen worden er dan ook allerlei sport- en spelactiviteiten georganiseerd terwijl (groot)ouders en verzorgers kunnen genieten van ambachtelijke en regionale lekkernijen op de streekmarkt en binnen in de Landwinkel.

En niet alleen De Mikkelhorst is in beweging. Ook streekproducenten roeren zich tijdens de Meimarkt. Dit jaar staan er nog meer leveranciers van ambachtelijke producten uit Groningen en Drenthe met kaasspecialiteiten, asperges, aardbeien, poffert, jams, sappen, wijnen,  verse kruiden, speltproducten etc.

Zoals ieder jaar staan ook collega-zorginstellingen en ambachtslieden met veel enthousiasme hun waren aan te prijzen. U kunt een mandenvlechter en een sieradenmaker aan het werk zien en er zijn originele kado-artikelen van hout en papier te koop.

Verder is er om 15.00 uur een heuse Hogeland thee met ‘high-tea’ hapjes, verzorgd door de cliënten van De Mikkelhorst en is er lekkere appeltaart, bereid met wijn van biologische wijngaard ‘De Groene Parel’.

De markt vindt plaats op Woensdag 23 Mei van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor de mensen die nog niet eerder op De Mikkelhorst zijn geweest, de zorgboerderij zit aan de Klaverlaan 37 in Haren (wijk Oosterhaar). U vindt een routebeschrijving op www.mikkelhorst.nl .

U kunt het gehele jaar door terecht op De Mikkelhorst en een bezoek brengen aan Landwinkel, theeschenkerij of kinderboerderij.

Zorgboerderij De Mikkelhorst

Klaverlaan 37, 9753 BZ, Haren

Telefoon 050 – 316 88 40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *