Mega-oogst tijdens gezellig oogstfeest


Wijnmeester Jeroen van Leeuwen van biologische wijngaard De Groene Parel had een mega-opbrengst aan druiven. Om ze allemaal te kunnen verwerken waren hij en z’n team al op vrijdag bezig. Gelukkig was er ook op de oogstdag zelf volop hulp en konden de druiven voor donker worden weg gewerkt. Veel mensen konden genieten van Jeroen’s wijn en van de goede sfeer tijdens het traditionele festijn.

In de Landwinkel van de zorgboerderij was het ook druk. De regionale delicatessen vonden gretig aftrek en er was bijzondere aandacht voor de droge worsten van de Bentheimer scharrelvarkens, een nieuw project voor de Mikkelhorst.

In de kantine werden lekkere hapjes aangeboden door een team van Torion Vluchtelingenwerk. Zelf bereid en met een Afrikaans tintje. Veel mensen namen de kans waar om flink wat hapjes mee te nemen voor thuis.

De aftrap van De Soepsteen, de paraplu voor nieuwe eet- en kookinitiatieven in Haren bleek ook een succes. Vanuit een grote ketel met vuur er onder, hangend aan een driepoot, werd pompoensoep van De Kleinste Soepfabriek geserveerd. Gezellig zat men rond het vuur en genoot men van het Ierse volksverhaal van de reiziger met de soepsteen. Er zijn veel aanmeldingen van mensen die in te toekomst mee willen eten, mee willen koken en/of eetgroepen willen organiseren.

Vrijwilligers die tot in de late uurtjes doorgingen werden verrast met een Afrikaanse maaltijd van kok Mounina, geheel in lijn met de doelstellingen van De Soepsteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *