Maanmeditatie op de Mikkelhorst


Meditatie leert je om helder van geest direct en ongekleurd naar je eigen ervaringen te kijken. Het leidt tot een intuïtief begrijpen van wie, wat en hoe je bent. Centraal staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid. Aandachtig zijn zonder te oordelen, zonder te analyseren, zonder verwachtingen. Ontspanning en leren concentreren zijn hierbij van belang.

Zolang er mensen zijn, is er al meditatie. Mensen trokken zich terug op bergtoppen en in grotten. Daar gingen ze mediteren om tot rust te komen, voor innerlijke vrede, verdieping en wijsheid. Allerlei culturen en religies gebruiken meditatie. Meditatie is een manier om helemaal tot rust te komen, om te leren luisteren naar je lichaam. Meditatie is niet bedoeld om de wereld te ontvluchten, maar om jezelf beter te leren kennen.

Meditatie is niet alleen voor Boeddhisten in een klooster, maar geschikt voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, spiritueel bent aangelegd of juist niet, iedereen kan het leren. Zolang je maar bereid bent om het te leren en je je  er voor open kunt stellen. Je zult vooral in het begin veel geduld moeten hebben en vaak afgeleid worden en storende gedachten krijgen. Maar als je het volhoudt, zal het steeds beter gaan.

Op Maandag 17 maart van 19.30 tot 20.45 uur vindt er een Gratis Proefles Meditatie plaats in de Mikkelhorst in Haren

Donaties zijn welkom en ten behoeve van het lekke dak van de Mikkelhorst

 

Elke maand in de week van de volle maan is er een krachtige energie in het thema van de betreffende maan, ideaal dus om juist dan te mediteren. De maan in maart is de maan van de dood. Dit klinkt misschien erg heftig maar heeft alles te maken met bescherming. Bescherming van het jonge gewas, het ontkiemende plantje dat nog zo kwetsbaar is, één nachtvorstje kan fataal zijn.

De dingen die we onszelf als doel hebben gesteld voor de komende periode zijn nog altijd zeer teer en kwetsbaar. In de viering van deze maan kun je tot uitdrukking brengen wat je wilt steunen en beschermen. Het kan gaan om een kind dat je groot wilt brengen, een organisatie of beweging die je wilt ondersteunen, maar het kan ook op jezelf betrekking hebben: b.v  een opleiding die je af wilt maken.

We beginnen de meditatie met een “bodyscan” en gaan “aarden”, aansluitend doen we een concentratie meditatie in stilte en sluiten af met een visualisatie in het thema van de maan.

Ook na 17 maart  elke maandag rond de volle maan vindt er een meditatieles plaats in de Mikkelhorst.

Data:           14-04,         12-05,         16-06

Kosten: € 10,00 p.p.p.k.

Meditatie heeft invloed op lichaam en geest. Door meditatie worden we steeds gevoeliger en bewuster. We luisteren beter naar ons lichaam. We leren om spanningen los te laten en om onszelf tot rust te brengen. Door meditatie beginnen we het geluk in onszelf te zoeken.

 

Voor meer info www.massageenmeditatiepraktijknoord.nl

Inge Bakker

06- 81 63 53 53

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *