Harener schooltuin officieel geopend!


Maar voordat het zover was moest wethouder Pek eerst het lint doorknippen om toegang tot de tuinen te krijgen. Dit deed de wethouder samen met Meester Bert Ydema, bekend van de NRCV documentaire De Groene Hemel.

Ongeveer 1,5 jaar geleden is bij Geert Naber en Agnes Groen het idee ontstaan om een schooltuin op te zetten voor de Brinkschool. Het idee werd enthousiast ontvangen bij de directie van de school en ook bij de Harense politiek. Om meer draagvlak te krijgen voor de schooltuin is samenwerking gezocht met de Borg. Ook deze school reageerde direct erg enthousiast. In krap een jaar tijd is met ouders, leraren en de directie van beide scholen hard gewerkt aan het realiseren van de schooltuinen. En mede door de inzet van zorgboerderij de Mikkelhorst zijn de schooltuinen Haren vanaf 1 april jl een feit.

Wethouder Pek reageerde vol lof over dit bijzondere burgerinitiatief en hoopt dat op termijn meer scholen zich aansluiten. GBS De Mikkelhorst heeft al aangegeven graag volgend jaar mee te willen doen.
Pek gaf aan dat de locatie bij de Mikkelhorst zich uitstekend leent voor uitbreiding en dat de Mikkelhorst zich in een ras tempo ontpopt tot een mooie groene parel van Haren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *