Gratis cursus bij/vlindervriendelijk tuinieren


Het zal niemand ontgaan zijn dat het niet zo goed gaat met de bijen. Welbekend is de honingbij die al sinds de oudheid met ons verbonden is omdat we haar honing gebruiken als eigen voedselbron.

Naast de honingbij komen er in Nederland nog 357 bijensoorten voor. Deze andere bijen, waaronder ook de hommels vallen, zijn prachtig mooie diertjes met ieder een eigen levensstijl. Ze zijn minstens net zo belangrijk voor de bestuiving van allerlei eetbare gewassen en uw tuinplanten.

Veel solitaire bijen vliegen zijn afhankelijk van bepaalde planten of van een plantenfamilie. Zo halen de klokjesbijen het stuifmeel voor hun broed voornamelijk van de klokjes. Steken solitaire bijen? Door hun levenswijze is de solitaire bij niet geneigd om te steken.

Over deze prachtige bijtjes en hun bloemen en wat u kunt doen om ze te behouden en bevorderen, wil ik u graag meer vertellen tijdens mijn lezing op dinsdagavond 11 maart 2014

Als je komt graag even een mail naar info@mikkelhorst.nl . Hopelijk tot de 11e! En mocht je iemand weten die dit een leuk onderwerp vindt; zet ‘m gerust door!
 
* de lezing is gratis maar een bijdrage voor ons dak wordt altijd op prijs gesteld
 
Lezing Wankja Ferguson

Solitaire bijen en hun bloemen

Datum: dinsdag 11/3 van 19.30 tot 22.00 uur

www.vlindererbij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *