Ga je mee op ponysafari?


De Mikkelhorst biedt je, samen met dierentolk Albertha Gerritsma, een unieke mogelijkheid om meer te ontdekken over de wereld van de pony. We nemen je zelfs mee op reis, waarbij je niet alleen over pony’s en de natuur leert, maar ook over jezelf. Want dieren als pony’s zijn vaak prachtige spiegeltjes voor jezelf.

We beginnen vaak lekker vroeg op de zorgboerderij, op zaterdagen of zondagen om half tien ‘s ochtends. De zon is net opgekomen en de vogeltjes fluiten. Maar de ponysafari vindt ook regelmatig plaats op woensdagmiddagen. Die hebben hun eigen charme.

Om te beginnen krijg je wat te drinken en Albertha vertelt je van alles over de wereld van pony’s dat wil zeggen…

-hoe ‘praat’ een Pony eigenlijk?

-wat moet een Pony eten om gezond te blijven?

-hoe leeft een Pony in de natuur?

-hoe ga je eigenlijk met Pony’s om?

En daarna….?

Daarna, zo rond 10 uur ’s ochtends of 14.30 uur ‘s middags, gaan we met z’n allen op avontuur met een van de pony’s. Dat kan de ondeugende ‘appaloosa pony’ Nelis of het lieve witte schimmeltje Remy zijn. ?Twee verschillende karakters, eigenlijk net als jij en alle andere kinderen.

We gaan op pony-safari in de Oosterpolder, achter de Mikkelhorst en onderweg doen we leuke oefeningen waardoor je onze pony, andere kinderen en jezelf beter leert kennen.

In een speciale zadeltas zit lekkers voor onderweg. Want van oefeningen doen en wandelen in de natuur krijg je trek.

Als we weer terug zijn……

We zijn om ongeveer 11.00 uur weer terug (of ‘s middags rond 15.30 uur). Als we weer op De Mikkelhorst terug zijn doen we nog even een vragenrondje en kun je vertellen over wat je leuk vond en wat je van een ander en van de pony hebt geleerd. Als je wilt kun je nog even spelen op ons terrein en de andere dieren bekijken totdat je (groot)ouders/verzorgers je om 12.00 uur (of 16.00 uur) weer ophalen

Wat is verder belangrijk?

We werken met kinderen van 6 t/m 10 jaar.

Van te voren is belangrijk dat je vertelt wat voor ervaring je hebt met pony’s en paarden. Afhankelijk van de leeftijd en ervaring van de groep kiezen we een pony uit die met ons mee gaat. Belangrijk is ook dat je ouders toestemming geven voor de pony-safari. Het maximale aantal kinderen dat mee gaat is 6. Zo komen alle kinderen goed aan bod. Naast Albertha is een ervaren vrijwilligster mee om alles goed in de gaten te houden.

Je hoeft geen eigen eten mee te nemen. We nemen gezonde producten mee voor onderweg in onze speciaal geprepareerde zadeltas. Er is genoeg voor iedereen. Natuurlijk nemen we ook wat lekkers mee voor de pony.

We lopen in de natuur en een pony kan ook per ongeluk op je voeten gaan staan. Daarom is het belangrijk dat je je goed kleedt en goede schoenen draagt. Mocht je niet alles kunnen eten (b.v. door een allergie), laat dit van te voren dan even weten.

Aan het eind van de pony-safari wordt een foto gemaakt met jou en de pony en de rest van de groep. Die krijg je achteraf per mail toegestuurd.

Ook krijg je een certificaat.

Je kunt je aanmelden voor de pony-safari via . De data’s zijn voor 2014 nog niet bekend.

Om de kosten hoeven je ouders het niet te laten. Je betaalt 15,- Euro voor een hele Safari-ochtend, met eten en drinken er bij. Als we groepen organiseren is het bedrag 10,- per kind.

 

Informatie voor ouders

Wie geeft de workshop?

Mijn naam is Albertha Gerritsma. Ik heb een praktijk voor natuurlijk bewustzijn onder de naam Rhythms of Nature, waarin ik onder andere communiceer met dieren en kinderen en volwassenen bewust laat zijn over het omgaan met dieren en hun omgeving.

In je eigen kracht staan, weerbaar(der) zijn en worden en grenzen stellen zijn 3 belangrijke thema’s, maar uiteraard is er meer. Belangrijk vind ik dat mijn actie aansluit op het kind. Als we in een groep werken is het ook samen werken.

Dieren willen ons veel leren, ze staan open voor ons en laten ons een ontwikkeling door maken als wij ook voor hen open staan. Zo is de wereld van een paard er een die ons mee neemt op avontuur en op ontdekking in onszelf.

Naast het werken met dieren, leer ik kinderen (en ouders) om te gaan met de natuur en omgeving en werk ik aan bewustwording in zelfvoorzienend leven. Dit alles verbindingen te leggen vanuit onszelf en van daaruit naar het samen.

Voor meer informatie kunt u kijken op mijn website www.rhythmsofnature.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *