Cursussen tuinieren in april


Hieronder alle informatie over beide cursussen.

1). Tuinieren op de m² met De Mikkelhorst (23/4, 19.00 tot 21.30 uur)

Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst Haren kan helpen met het aanleggen van vierkantemeter-tuinen. Bij De Mikkelhorst zijn volledige pakketten te koop, zoals houten bakken, grondmengsels, gereedschap en zaden, zodat al in één middag tijd een eigen groentetuintje binnen handbereik is.

De vierkantemeter-bakken kunnen op een enigszinds zonnig plekje in een voor- of achtertuin, maar ook op het schoolplein of bij de naschoolse opvang neergezet worden. Daarmee is zelfs tuinieren op tegels, vervuilde of zware kleigrond en balkons mogelijk, omdat in de bakken groenten los van de grond gekweekt kunnen worden. Wie geen eigen tuin heeft kan ook een bak op het terrein van De Mikkelhorst huren. De bestellijst voor bakken en aanverwante dingen is aan te vragen via 

Om tuinieren in de vierkante metertuin voor iedereen een succes te laten worden, werkt De Mikkelhorst samen met gecertificeerd cursusgeefster Kristin Wijnja:  “Tuinieren met de speelse vierkantemeter-methode – of square foot gardening – garanteert snel resultaat en veel plezier. De bakken zijn compact en overzichtelijk en geven verhoudingsgewijs veel opbrengst op een klein oppervlak. Door de behapbaarheid en gevarieerde beplanting is vierkantemeter-tuinieren ook bijzonder leuk en leerzaam om samen met kinderen te doen”.

Voor zaterdag 23 april van 19.00 tot 21.30 uur staat de eerste volwassenenworkshop op De Mikkelhorst gepland. Deelname kost 20 euro per persoon inclusief koffie/thee. De daaropvolgende vinden plaats op 9 mei (15.00 tot 17.30 uur) en 17 mei (10.00 tot 12.30 uur).

Aanmelden is mogelijk door een email te sturen naar .

2). Cursusdag (H)eerlijk moestuinieren op 12 april (10.00 tot 16.00 uur)

De cursus wordt verzorgd vanuit Roeach door: Janet Pasveer en Tine Sietsma. Zij hebben allebei een permacultuuropleiding gevolgd en de intrigerende principes van de Permacultuur worden op deze cursusdag uit de doeken gedaan.  

 (H)eerlijk moestuinieren gaat onder andere over samenwerken met de kracht van de natuur. Als je door hebt hoe dit werkt, heb je geen gif en kunstmest meer nodig om gezonde planten te krijgen. Heel handig, heel goedkoop en je kijkt na afloop anders tegen de natuur aan.

Op deze cursusdag leer je hoe je de aarde vruchtbaar kunt maken door minder te doen! Er wordt verteld waar de bodem uit bestaat, wat het nodig heeft en waarom het omspitten van de grond niet zo goed is voor de grond en de plantengroei. Ook wordt er in gegaan op hoe je kunt samenwerken met de natuur, door het gebruik maken van bodembedekking, humus en door een diversiteit van groenten naast elkaar te zetten.  

Naast de theorie gaan we ook met elkaar aan de slag om wat er is verteld in de praktijk te ervaren.  Trek dus kleren aan die tegen een stootje kunnen.

De cursusdag start om 10.00 uur op de Mikkelhorst en is om 16.00 uur afgelopen. 

Voor meer info over wat Roeach verder doet kijk op: http://www.roeach.nu Voor vragen kunt mailen naar: info@roeach.nu.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *