Bookcrossing theeschenkerij succesvol


Zomaar een spannend boek meepakken uit andermans boekenkast? Niet iets wat je normaal zo maar doet. Maar bij De Mikkelhorst mag dat wèl. Sinds dit voorjaar beschikken wij over een zogenaamde OBCZ (Official Bookcrossing Zone) en steeds meer bezoekers maken hiervan met veel plezier gebruik.
 
In het begin waren mensen nog wat onwennig: “mag ik dat echt zomaar meenemen?” maar inmiddels zien we regelmatig gaten ontstaan op de goedgevulde planken. Onze vrijwilligers zijn dan ook wekelijks bezig met het registreren, stickeren en aanvullen van boeken. De OBCZ is echt voor en door de bezoekers, want alle boeken die in de kast staan, zijn geschonken door gasten!
 
Er is een ruime keuze te vinden: van kartonboekjes en Sesamstraat voor de allerjongsten tot spannende thrillers, boeiende literatuur en luchtig leesvoer voor volwassenen. Eén plank is gevuld met een permanente Mikkelhorst-collectie:boeken voor jong en oud over natuur, dieren en boerderijgerelateerde onderwerpen.
 
Mocht ook u een bijdrage willen leveren aan onze boekenkast, dan bent u van harte welkom om boeken bij onze receptie af te geven. Geschikt zijn met name recente romans in alle genres. Om ook onze jonge gasten te plezieren hebben wij op dit moment specifiek ook behoefte aan kinderboeken voor ‘lezertjes’ in de leeftijd van 0 tot ± 12 jaar. Mochten uw kinderen hun boeken zijn ontgroeid, dan geven wij deze graag een tweede leven in onze OBCZ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *