Bezoek onze gezellige kerstmarkt!


Het is weer december. Veel mensen hebben juist in deze periode weer behoefte aan gezelligheid, licht en sfeer. En zoals ieder jaar organiseert ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren weer de eerste kerstmarkt van het jaar, deze keer op woensdag 11 december van 13.30 uur tot 20.30 uur, dus ook in de avonduren. 

Er is een record aan standhouders te vinden waarbij de bezoeker heerlijk kan slenteren langs verschillende kraampjes met decoratieve kerst-, kado- en sfeerartikelen. Ook dit jaar kan men weer genieten van veel zelfgemaakt lekkers waaronder oliebollen en traditionele streekproducten als poffert en kniepertjes. En natuurlijk is er de verkoop van zelfgemaakte prachtige mutsen. De opbrengst is voor het dak!

Kinderen kunnen zelf kerststukjes maken in de kas van de zorgboerderij of de prachtige kerststal bekijken. Onze cliëntmedewerkers hebben een gelegenheidskoor geformeerd en brengen kerstliedjes ten gehore.

Met kerstexpres van centrum Haren naar kerstmarkt

Dit jaar kunt u met uw (klein)kinderen met de kerstexpres naar de kerstmarkt. Overdag worden paard en wagen ingezet, ‘s avonds neemt een tractor de mooie wagen over. U kunt opstappen op de P plaats naast het gemeentehuis (Haderaplein). Eindpunt is de Klaverlaan 37 in Haren. U kunt zich vooraf op geven via . Mensen die zich hebben aangemeld gaan voor.

Geef svp in de mail aan waar en wanneer u op wilt stappen. De kosten bedragen 2,50 enkele reis voor volwassenen, kinderen betalen 1,50 per rit.

De rit duurt ca. een half uur.

Opstap Haderaplein (vertrek naar De Mikkelhorst)                                        
 
– 13.00 uur
– 14.30 uur
– 16.00 uur
– 17.30 uur
– 19.00 uur
 
Opstap Klaverlaan (vertrek naar Haderaplein)
 
– 13.45 uur
– 15.15 uur
– 16.45 uur
– 18.15 uur
– 19.45 uur
 
Kerstbomen re-cyclen en inbreng kerstdecoratie

Als vanzelfsprekend zijn er, overigens al vanaf de 1e week van december, weer prachtige kerstbomen met kluit te koop, zelfs voorzien van een ‘terughaal-mogelijkheid’ zodat de bomen een tweede leven kan worden gegund.

In 2011 is de Mikkelhorst gestart met ‘Recycle met kerst’; het recyclen van kerstspullen voor een specifiek doel. Het succes van vorig jaren wordt herhaald. Het zal de lezer niet verbazen dat de opbrengst van dit jaar bestemd is voor de renovatie van het dak.  Iedereen in de omgeving die gebruikte kerstspulletjes een tweede leven wil geven kan vanaf november gebruikte kerstspullen inleveren bij De Mikkelhorst. erstboomverlichting, kerstballen, slingers, pieken, kunstbomen, oase; alles is welkom. De zorgboerderij biedt deze wederom aan voor een zacht prijsje aan op de kerstmarkt. Goed voor het milieu en de portemonnee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *