Afrikaanse sfeer op De Mikkelhorst


Vanaf vorig jaar is er elke laatste woensdag van de maand Koken & Kletsen bij de Mikkelhorst, een activiteit van Vluchtelingenwerk Torion. Al vanaf het begin is dit een groot succes en zit het elke keer helemaal vol, niet alleen met vluchtelingen maar ook met buurtbewoners en andere belangstellenden. Integratie en participatie, ontmoeten en elkaar leren kennen: het zijn de ingrediënten die samen met lekker eten de succesformule zijn voor Koken & Kletsen.

In aansluiting op deze bijeenkomsten wilde de vaste kokkin, Mounina Diallo uit Guinee,  graag een groot Afrikaans feest organiseren, voor iedereen in Haren. En dat feest vond plaats op vrijdag 5 juli j.l.

Met een enthousiaste djembee-groep van zeven personen en een indrukwekkend buffet werd het een spetterend feest. Het hele buitenterrein van de Mikkelhorst leek langzaam omgetoverd in een stukje Afrika in Haren, overal mensen in prachtige gekleurde gewaden, muziek, dans en eindeloos veel eten – zelfs het weer was onnederlands! Het optreden van de kinderdansgroep was hartveroverend, met Nederlandse en Afrikaanse kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *