Tekstgrootte

  • T  T  T  

Wilt u de Mikkelhorst steunen?

Word ook Mikkelfan!

>> Meld u hier aan!


Welkom

Welkom bij Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst! We zijn gelegen aan de rand van het groene Haren in de wijk Oosterhaar. Het is het een prachtige plek om te bezoeken of om te werken. Er is een kinderboerderij, tuinderij, theeschenkerij, houtkloverij en een winkel voor streekprodukten. Tijdens openingsuren is het terrein vrij toegankelijk.

Zorg

De Mikkelhorst biedt professionele dagbesteding voor mensen die dit nodig hebben in een veilige en positieve omgeving. Zo ontstaat rust, ruimte en structuur voor bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking (al of niet in combinatie met een fysieke beperking) of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten. Ben je toe aan meer uitdaging dan kun je deel nemen aan meer extern gerichte projecten.

Duurzaamheid

De Mikkelhorst streeft als ecologische zorgboerderij naar harmonie met natuur en omgeving. Zo verkopen we in onze winkel produkten uit eigen tuin en eigen streek, en produceren we energie middels zonnepanelen op het dak van ons gebouw.

Adres

Klaverlaan 37
9753 BZ Haren
tel. 050 3168840

 

Openingstijden

ma. 13:30 - 17:00
di. 09:00 - 17:00
wo. 09:00 - 17:00
do. 09:00 - 17:00
vr. 09:00 - 17:00
za. 13:30 - 17:00
wij zijn nu gesloten

zondag en in de avonduren gesloten
(behalve op reservering/alleen verhuur ruimtes
voor b.v. familiefeestjes/kinderpartijtjes en vergaderingen)

Mikkelhorst & sociale media

Een geweldige dag!

Wat een geweldige en productieve dag was het vandaag, woensdag 21/6. Het dak van het kloofhok werd gerepareerd, er werd voor het eerst in de geschiedenis van de Mikkelhorst gehooid!, onze ICT jongens maakten een temperatuur/vochtigheid meter in de hooischuur (broei), Eelco startte zijn weggeefkraam, er werden capucijners geoogst en gepeld, de winkel draaide op volle toeren etc.etc……. Wat een positieve energie!!

 

Informatiemiddag voor aspirant deelnemers

Zoek jij een fijne werkplek? Kom dan naar de Informatiemiddag van de Mikkelhorst in Haren op zaterdag 10 juni van 13.30 tot 16.30 uur.

Op Leerwerkbedrijf de Mikkelhorst in Haren hebben zo’n 60 deelnemers met een indicatie een fijne werkplek op een prachtige locatie. Ze worden begeleid door een professioneel team, hebben fijne collega’s en kunnen zich iedere dag blijven ontwikkelen.

Op de Mikkelhorst ervaar je nog de natuur en kun je aan de slag binnen de werkvelden Dier, Groen, Voeding en Techniek. Er is een theeschenkerij, keuken, Landwinkel, atelier, boerderij, tuin en kas en een fietsenwerkplaats. Je wordt ondersteund door activiteitenbegeleiders en vakspecialisten en je krijgt veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Op verzoek verzorgen wij vervoer voor je.

 

logo sesame

Workshop thuis oesterzwammen kweken

Wil je meedoen aan de workshop ‘Thuis oesterzwammen kweken’ op De Mikkelhorst? Kijk op www.sesametree.nl voor informatie en de eerstvolgende datum. Wacht niet te lang met inschrijven! Er kunnen maximaal 12 mensen per workshop deelnemen.

 

 

 

 

Genieten tijdens voerdienst

Het is echt genieten tijdens de vrijwillige voerdiensten op de Mikkelhorst. Op zaterdagmiddag zijn er altijd kinderen bereidwillig om te helpen. Ze praten honderd uit, slepen met hooi en vertellen trots dat ze zelf thuis ook dieren hebben. Verder maak je altijd wel iets mee met de dieren. Ze maken bokkensprongen, smakken dat het een lieve lust is en vechten om voer. Kijk ook eens naar het volgende filmpje dat duidelijk maakt dat ze ook wel eens ruzie maken.

Team Waterbedrijf in bedrijf tijdens waterrijk dagje

Dat de mensen van het Waterbedrijf wel water gewend zijn was te zien op vrijdag 12 mei. Terwijl het aanzienlijk regende bleven ze gewoon werken aan maar liefst  3 klussen op de Mikkelhorst. Er werd een hekwerk geplaatst, het speelkasteel werd gereinigd en in de in de olie gezet en het toegangshek werd geschilderd. Het hardwerkende team werd getrakteerd op een lekkere lunch en koffie/thee met lekkers. Mensen; reuze bedankt! Jullie zijn toppers!

  

Rollen voor het klauterpad

Tjonge, wat kunnen de mensen van TKP Pensioenen werken. Ze hebben ons op locatie geholpen met de ombouw van Kabouterpad naar Klauterpad onder de bezielende leiding van Fafany en Andries. Super gedaan allemaal! Het klauterpad krijgt steeds meer vorm. Ook geinteresseerd in een klus met je team op ons bedrijf?  Mail dan naar info@mikkelhorst.nl  

erum2

Wie helpt Erum met aanschaf hulphond?

We weten het allemaal; mens en dier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en er kan een hechte band ontstaan tussen beiden. Op de Mikkelhorst zien we bijna dagelijks dat dieren belangrijk zijn als het gaat om zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Bij mensen met psychische problemen kan het daarbij ook goed zijn om speciaal getrainde dieren bij zich te hebben. En dat is wat we Erum, een van onze deelnemers, zo ontzettend gunnen! Voor de aanschaf van een hulphond is veel geld nodig, zo’n 9.000 euro. Bij deze willen we graag een oproep doen om Erum financieel te ondersteunen. Kijk daarbij vooral op www.dreamordonate.nl en zoek op Erum. Meer informatie? Stuur dan even een mail naar info@mikkelhorst.nl. Dan brengen we je in contact met haar moeder.

 

 

Aan het laden...